Subsidies

Vanuit verschillende sectoren of scholingsfondsen komen trainingen of opleidingen van Buro voor Fysieke Arbeid in aanmerking voor subsidie:

ESF Subsidie Duurzame Inzetbaarheid 2016 – 2017:
Vanaf het najaar 2016 start het derde aanvraagtijdvak voor bedrijven en instellingen gericht op duurzame inzetbaarheid. Een van de thema’s is: Actief en gezond ouder worden: het bevorderen van de duurzame inzet van werkenden. Bedrijven die investeren in duurzame inzetbaarheid kunnen 50% subsidie ontvangen. Met een minimum van 6.000,- en een maximum van 10.000,- euro. De aanvraag periode loopt van 14 november 2016, 9.00 uur, tot en met 25 november 2016, 17.00 uur.

Afgelopen twee jaar heeft Buro voor Fysieke Arbeid met succes meerdere bedrijven hiermee kunnen ondersteunen. Met deze subsidie kunt u voor 200 uur gebruik maken van advies en ondersteuning van Buro voor Fysieke Arbeid, tegen de kosten van 100 uur. We kunnen uw organisatie o.a. ondersteunen met:

  • Onderzoek naar de fysieke belasting in uw organisatie.
  • Leidinggevenden ondersteunen om een coachende rol gericht op het verminderen van fysieke belasting in te vullen.
  • Het creëren van een cultuur waarbij aandacht voor fysieke belasting en verbeteringen vanzelfsprekend is.
  • Inrichten van een beleid en visie rondom leefstijl en persoonlijke ontwikkeling en het creëren van een cultuur rondom deze thema’s in de organisatie.
  • Inzetten van een professionaliseringstraject gericht op het vakmanschap van de medewerkers.
  • Inrichten van een borgingsstructuur waarbij op langere termijn aandacht voor fysieke belasting gewaarborgd is.

Samen met onze partner Wecreate kunt u deze subsidie eenvoudig aanvragen. Tegen een vergoeding van 500,- euro verzorgen zij de volledige aanvraag voor u. Nagenoeg alle aanvragen die zij eerder gedaan hebben worden toegewezen. Ook de administratieve afwikkeling verzorgen zij voor 500,-. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de aanvraag en afhandeling zelf te verzorgen.

Wilt u meer weten over deze subsidie en de mogelijkheden onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met op met Ewout Brehm, 0413 477703 of via info@bvfa.nl.

GF Groothandelsfonds:
Het Groente en Fruit Groothandelsfonds geeft 50% vergoeding voor medewerkers die onderstaande trainingen of opleidingen volgen:

Sector Transport en Logistiek:
De Sector Transport en Logistiek heeft een thema gerelateerde subsidie Veiligheid vrijgegeven. Bedrijven die een S.O.O.B. bijdrage afdragen ontvangen € 100,- subsidie per persoon.

Glastuinbouw en Hoveniers
Voor de agrarische en groene sector worden trainingen gericht op Arbeidsomstandigheden (preventie en verzuim) via Colland met 50% vergoed.
Heeft u meer vragen over deze of andere subsidies neem contact met ons op of vul onderstaand formulier in.

 

 

Shares