VACATURE HERSTELTRAINER (24-32 uur)

 

Datum:

7 oktober 2019

Functie:

Hersteltrainer/(arbeids)fysiotherapeut 24-32 uur per week

Bedrijf:

Buro voor Fysieke Arbeid

Plaats:

Zuidwest en Zuid Nederland

 

Heb jij zin om ons enthousiaste team te komen versterken? 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste (arbeids)fysiotherapeut M/V die als hersteltrainer medewerkers van onze klanten in verschillende bedrijfssituaties zal gaan begeleiden in de regio Zuidwest en/of Zuid Nederland.

De functie.

Buro voor Fysieke Arbeid begeleidt medewerkers in de omgang met fysiek werk. Dit doen wij middels het concept ‘Duurzaam Fysiek Werk’. Een onderdeel van dit concept is de arbeidsgerichte herstelbegeleiding. Een curatieve vorm van training en begeleiding van medewerkers met klachten aan het bewegingsapparaat. Het analyseren en trainen van Arbeidsmotoriek is onze specialiteit.

Als onderdeel van een team van hersteltrainers ga je bij onze klanten medewerkers begeleiden in het herstelproces van klachten aan het bewegingsapparaat volgens de methodiek ‘Arbeidsgerichte Herstelbegeleiding’. Deze arbeidsgerichte herstelbegeleiding vindt voor 90% plaats op de werkvloer van de bedrijven/klanten en is ‘hands off’.

  • Je rapporteert bevindingen en afspraken aan de klant.
  • Je hebt contact met de opdrachtgever over verloop van herstel en inzetbaarheid van de medewerker.
  • Je hebt regelmatig overleg met een bedrijfsarts en/of leidinggevende.
  • Je bent zelfstandig aan het werk en onderhoudt zelf contact met klanten/opdrachtgevers.

 Onze dienstverlening strekt zich uit over heel Nederland, maar wij zoeken een hersteltrainer voor Zuidwest en/of Zuid Nederland.

Wie wij zoeken.

Jij bent een teamspeler, ondernemend en hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan. Je bent leergierig en kijkt uit naar de interne opleiding van 3 maanden. Je woont in de driehoek tussen Eindhoven, Utrecht en Bergen op Zoom en bent in het bezit van rijbewijs B. Je bent geregistreerd in het CKR en BIG register. Je houdt van een leuke open werksfeer.

Wat wij bieden.

Een open en enthousiaste werksfeer. Uitdagend werk en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden. De eerste 3 maanden van de functie bestaat uit een intern opleidingsprogramma tot hersteltrainer.

Na de interne opleiding tot hersteltrainer kan je je verder ontwikkelen tot Trainer Fysieke Arbeid (zie www.bvfa.nl ).

Solliciteren:

Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie met uitgebreide CV. Je kunt deze sturen aan: pjalferink@bvfa.nl t.a.v. Piet-Jan Alferink.

 Buro voor Fysieke Arbeid

Buro voor Fysieke Arbeid is in 1986 opgericht. Aanvankelijk specifiek gericht op het trainen en coachen van medewerkers die fysiek werk verrichten. Voor deze training en coaching wordt de zogenaamde ‘geschoolde arbeidsmotoriek’ als uitgangspunt genomen. Geschoolde arbeidsmotoriek is een manier van bewegen waardoor de fysieke belasting aanzienlijk wordt verminderd en die speciaal is toegespitst op bepaald werk. Niet alleen gericht op de rug belasting, maar op alle mogelijke fysieke belasting die met bepaald werk verbonden is. Voor veel vormen van fysieke arbeid is inmiddels zo’n minder belastende arbeidsmotoriek ontwikkeld en is de manier van overdracht uitgewerkt.

Naast training en coaching houdt Buro voor Fysieke Arbeid zich ook bezig met begeleiding van medewerkers met klachten aan het bewegingsapparaat in bedrijfsorganisaties. In de jaren zijn allerlei vormen, van fysiotherapie op de werkvloer tot intensieve samenwerking met andere geledingen in de gezondheidszorg, getest. Uiteindelijk hebben al deze onderzoeken geleid tot een concreet product: ‘Arbeidsgerichte Herstelbegeleiding’. Deze begeleidingsvorm wordt met succes en naar alle tevredenheid van veel verschillende klanten in diverse bedrijfsorganisaties, toegepast. Bij een aantal bedrijven in combinatie met diverse preventieve opleidingsprogramma’s.

Expertise

Buro voor Fysieke Arbeid is actief in veel verschillende sectoren. De logistieke sector, waar de wortels liggen, is nog altijd een belangrijk werkterrein. Maar ook in bedrijven met diverse productiewerkzaamheden, in de sectoren als de zorg, de schoonmaak, de bouw en metaal zijn wij actief, zowel voor grote als kleine ondernemingen. Het aantal klanten dat gebruik maakt van de dienstverlening van Buro voor Fysieke Arbeid is groot. Een groot deel van de omzet wordt gegenereerd in grote, landelijk opererende bedrijfsorganisaties zoals Sligro Food Group, Technische Unie, VDL, CEVA Logistics, Arla Foods, Jumbo Supermarkten, Detailresult Logistiek, Hago Zorg, Hago Next, Hago NL, Stegeman, Bidfood, IBN-Groep, Philips Lightning, EY. Buro voor Fysieke Arbeid opereert landelijk.

Buro voor Fysieke Arbeid verzorgt op jaarbasis ongeveer 1600 uur arbeidsgerichte herstelbegeleiding. De producten die het meest worden verzorgd bij klanten zijn de werkplekonderzoeken, trainingen en workshops gericht op het verminderen van fysieke belasting en de opleiding voor ergocoaches.

 De activiteiten van Buro voor Fysieke Arbeid worden uitgevoerd door een groep van 15 enthousiaste Trainers Fysieke Arbeid die in vaste dienst zijn. De trainers hebben allemaal minimaal 10 jaar ervaring bij Buro voor Fysieke Arbeid. De Trainers hebben een achtergrond in fysiotherapie en/of bewegingswetenschappen en zijn uitgebreid getraind om op professionele wijze opleiding, begeleiding en advies te verzorgen.

Shares