20 – 25 september 2020: week van de RI&E

Bijna de helft van de bedrijven in Nederland heeft een Risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) uitgevoerd. Zij hebben in kaart welke risico’s het werk met zich meebrengt, geinventariseerd waar de prioriteiten liggen en vervolgens een plan van aanpak gemaakt om hiermee aan de slag te gaan. Helaas betekent dit ook dat de andere helft die nog niet gedaan heeft. Dit zijn overigens vooral de bedrijven in het klein MKB.

Verdiepend RI&E fysieke belasting

Wanneer je helder hebt waar de risico’s liggen kun je aan de slag. Voor veel bedrijven waar fysiek werk een belangrijk aandeel van het werk is, is dit vaak een van de risico’s die het werk met zich meebrengt. Om hier echt gericht mee aan de slag te gaan kan het waardevol zijn om een verdiepende RI&E fysieke belasting te laten uitvoeren. Zo ontvang je een gericht plan van aanpak om de fysieke belasting te verlagen. Ga je aan de slag met de werkplekken, de inrichting, met roulatie of training van je medewerkers? We helpen u graag om een stappenplan te maken.

Beeldschermwerk en thuiswerken

Sinds de uitbraak van Covid-19 is er specifiek aandacht voor de risico’s op fysieke overbelasting voor de thuiswerkers. Uiteraard verdiende de werkplek op kantoor altijd al de aandacht, voor thuiswerk speelt dit extra omdat niet altijd de juiste hulpmiddelen beschikbaar zijn.

Kosteloze e-learning ‘Check je Werkplek, thuis en op kantoor’

Speciaal voor de week van de RI&E hebben we onze e-learning ‘Check je werkplek, thuis en op kantoor’ beschikbaar gesteld, zodat medewerkers zelf hun eigen check kunnen doen. Je kan voor je bedrijf een testversie aanvragen via info@bvfa.nl of je kan rechtstreeks naar de verkorte e-learning via deze link.

Shares