Abcoude, 22 mei 2019

26 coaches van 13 bedrijven, een warme voorjaarszon, een landelijke locatie en een actief en creatief programma waren de hoofdingrediënten voor deze coachdag. En uit de reacties en blije gezichten van de coaches blijkt dat deze ingrediënten gezorgd hebben voor een succesvol concept.
Dit voorjaar organiseerde Buro voor Fysieke Arbeid de 8e landelijke coachdag. De afgelopen 7 coachdagen werden bij een gastbedrijf georganiseerd, namelijk Technische Unie, Sligro Food Group, Akzo Nobel, Schuitema, Albert Heijn, Friesland Foods en Medica Europe. Dit jaar was de opzet anders en was er gekozen voor de bijzondere buitenlocatie: “Buitengein” in Abcoude.

Coachen
Als Buro voor Fysieke Arbeid leiden we in veel bedrijven coaches op. In elk bedrijf is de opzet van het coachen in principe gelijk. Uiteraard bepaalt het werk en de organisatie de exacte invulling van de coaching. In sommige bedrijven wordt bijvoorbeeld alleen gecoacht op fysieke belasting. In andere bedrijven wordt naast fysieke belasting ook gecoacht op andere aspecten van het werk zoals kwaliteit leveren, veilig werken of klantgerichtheid.
Het coachen van collega’s is niet altijd eenvoudig. We helpen de coaches hierbij zo goed als mogelijk. Zo komen we binnen een bedrijf regelmatig met de coaches bij elkaar om samen ervaringen te delen. Maar wat is er nu leerzamer dan met coaches van andere bedrijven kennis, vaardigheid en ervaringen uit te wisselen?

De coachdag
Coaches arriveerden ’s ochtends met de trein of de auto vanuit alle uithoeken van het land bij vergaderlocatie Buitengein; gesitueerd aan de rivier ‘de Gein’, te midden van weilanden met koeien, sloten met eendjes, een molen en heel veel paarden die hier gestald zijn. Hollandser kan bijna niet. Met recht konden we zeggen dat het een landelijke coachdag was.
Op deze coachdag wilden we met de coaches ingaan op persoonlijke kwaliteiten die kunnen bijdragen aan goede coaching. Maar natuurlijk ook over kwaliteiten die soms belemmerend kunnen zijn bij de interactie met collega’s. Het thema van deze coachdag luidde daarom:

Wat zijn mijn kwaliteiten en uitdagingen tijdens samenwerken en coachen.

Iedereen werd ontvangen met koffie of thee. Meteen werden de coaches al geconfronteerd met het thema; ze mochten een kwaliteitskaart uitzoeken waarvan ze zelf vonden dat deze het beste bij zichzelf paste. Ze konden kiezen uit de volgende 8 kwaliteiten:

daadkrachtig – flexibel – precies – grenzen stellen – geduldig – invoelend – impulsief – zelfstandig

De coaches kregen ook een leeg kaartje. Hierop konden ze aan het eind van de dag hun uitdaging (een kwaliteit die ze nog willen ontwikkelen) schrijven.

De warming-up
Na de koffie was het tijd om kennis te maken, en dat deden we op een actieve manier. Trainers Jacqueline Snoek, Beppie Snoek en Arnoud Rouwenhorst zorgden dat de spieren (ja, ook de lachspieren) los kwamen. Even lekker bewegen en loskomen.

De magic stick
Voor het eerste spel werden coaches met dezelfde kwaliteiten ingedeeld in groepen van 5. En het is misschien voorspelbaar wat er gebeurt als er 5 daadkrachtige types in één groep zitten. Of 5 flexibele types. En inderdaad… dat gebeurde ook. In dit spel – de magic stick – was het de bedoeling om gezamenlijk een bamboestok te dragen op de 10 vingers van de coaches en deze vanaf schouderhoogte te laten zakken tot op de grond. Het was niet toegestaan om het contact met de stok te verliezen; er moesten continu 10 vingers de stok raken. Dit bleek een lastige opgave. Bij sommige teams bewoog de magic stick omhoog in plaats van omlaag. Magisch! Heerlijk om in de verschillende teams te zien hoe de communicatie dan verloopt.

Na deze mooie aftrap werden de coaches in nieuwe groepen ingedeeld. Nu met verschillende kwaliteiten in één team. Met dit vaste team hebben ze in de ochtend en in de middag diverse actieve en creatieve opdrachten uitgevoerd (de puzzel, trafic jam, levend sudoku en het mijnenveld. Waarbij het natuurlijk de kunst is om ieders kwaliteit te benutten om zo de opdracht zo goed mogelijk te voltooien en van elkaars kwaliteiten te leren.

Evalueren en teambuilding
Na elke actieve opdracht kregen de coaches de taak om het spel te evalueren door middel van enkele vragen. Wat was mijn rol? En heb ik bijgedragen aan het resultaat? Wat was de winnende strategie? Welke coach heeft zijn/haar kwaliteit benut? Was ik content met de rollen die de anderen innamen? 

Creatieve kwaliteiten
Parallel aan de actieve spellen buiten was er binnen een creatieve workshop georganiseerd. Creativiteit is dé kwaliteit voor de toekomst. In deze workshop was de doelstelling om gezamenlijk één schilderij te maken, bestaande uit verschillende delen. Iedere coach was verantwoordelijk voor het schilderen van één deel. Geweldig wat we deze workshop hebben gezien van de coaches. Hoe ze overleg hadden over het einddoel en hoe ze vervolgens ieder vol energie aan hun schilderij werkten. De eindresultaten mochten er zijn. En ook hier gold: het gaat niet over het doel van de reis, maar om de reis er naar toe. Prachtig!

De eindopdracht
Het slotakkoord van de coachdag was de eindpresentatie. Elk team kreeg tijd om een korte presentatie voor te bereiden. Opdracht voor de presentatie was om de coachkwaliteiten, de successen en de leerpunten van de dag mee te nemen in de presentatie. Hoe hebben we het gedaan? Kon ik mijn kwaliteiten gebruiken en/of liep ik in mijn valkuil? Hoe ben ik daar zelf mee om gegaan en hoe hebben mijn teamgenoten er op gereageerd?
We kunnen wel zeggen dat in de eindpresentatie alle eindjes bij elkaar kwamen. De deelnemers waren vol lof over elkaar en hadden veel geleerd. Ze hadden complimenten gehad over hun kwaliteiten. Natuurlijk waren ze ook in hun valkuil gelopen, maar in het team was er voldoende ruimte om dit op een prettige manier aan de orde te stellen. De presentaties werden vergezeld van de schilderijen. En daar zat ook een verhaal bij; het verhaal van de dag zoals iedere deelnemer het had beleefd. Hoewel sommige coaches het vooraf wel wat spannend vonden om de hele groep toe te spreken, hebben ze dat allemaal geweldig gedaan. Humor, emotie, dankwoorden, er kwam van alles voorbij in deze presentaties. Wat in veel praatjes naar voren kwam was dat het best spannend was geweest om naar deze dag toe te komen. “Ik had wel wat kriebels in mijn buik, omdat ik niet wist wat er allemaal van mij verwacht werd” en “Ik ken niemand, ik hoopte dat de andere coaches aardige mensen zijn” waren uitspraken die regelmatig voorbij kwamen. En direct daarop volgend liet echt iedereen weten dat het een fijne en gezellige was geweest met leuke mensen en activiteiten, en, erg belangrijk omdat dat het doel was van de dag: “Heel mooi en fijn om zelf te ervaren dat een groepje mensen die onbekenden van elkaar zijn en verschillende kwaliteiten hebben, zo snel een hecht team kunnen vormen”.

De afsluiting
Na deze apotheose namen de coaches afscheid van elkaar, kregen ze nog een goodiebag en maakten ze allemaal, waarschijnlijk moe maar voldaan, hun reis terug naar Venray, Tilburg, Zaandam, Hilversum of een andere plek in Nederland.
Wat ons betreft was het een zeer geslaagde dag, op alle fronten! En wij wensen alle coaches veel inspiratie en een boost toe in hun carrière als coach, als resultaat van deze coachdag.
Bedankt Sanasar, Rusty, Maritzka, Joyce, Sundus, Dinie, Edwin, Wesley, Jorien, Leo, Clementine, Niels, Ramon, Tim, Karin, René, Joost, Rein, Jan, Rien, Becky, Barend, Marjoke, Markus, Frank en Klaske

 

Shares