Quickscan Fysieke Belasting – Handel Groeit

Hoe TOP werk jij?

 

Pijn in je rug door te zwaar te tillen? Of juist pijn aan je nek door te vaak dezelfde beweging te maken? Ieder jaar telt Nederland 113.000 werknemers met een beroepsziekte die veroorzaakt wordt door een te hoge lichamelijke belasting tijdens het werk. Voor een groot deel betreft het aandoeningen aan arm, nek, schouder en rug. 

Ook in de groothandel in groenten en fruit, komt dit helaas nog te veel voor. Preventie van lichamelijke belasting is dus van groot belang. Het levert niet alleen behoud van goede gezondheid en betere inzetbaarheid van werknemers op, het beperkt ook de verzuimkosten en arbeidsongeschiktheid.

Om hier aandacht voor te vragen is het ministerie van SZW vanaf oktober 2020 gestart met een twee jarige campagne “Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan!”.

In het kader van deze campagne wil Handel Groeit de komende tijd extra aandacht geven aan fysieke (over) belasting met een speciale actie i.s.m. het Buro voor Fysieke Arbeid. Wil je aan de slag met fysieke belasting in je organisatie? Maar weet je niet waar je moet beginnen? En hoe je dit op een gestructureerde manier in de organisatie kan inbedden?

Quickscan Fysieke Belasting

Samen met het Buro voor Fysieke Arbeid kun je een ‘QuickScan fysieke belasting’ laten maken in je organisatie. Zo breng je de knelpunten rond fysieke belasting in kaart. Vervolgens krijg je een concreet plan van aanpak om stap voor stap te werken aan een vermindering van de risico’s en een laag verzuim. Voor deze scan zal een ervaren trainer samen met een van de medewerkers een dagdeel tot een dag in uw organisatie meedraaien. Op deze manier kunnen de eerste concrete verbeterpunten direct worden overgedragen. De resultaten van de scan worden gepresenteerd aan het management team.

Deze scan wordt u gedurende de looptijd van de campagne aangeboden voor 1.400,- euro door Buro voor Fysieke Arbeid. Handel Groeit biedt bovendien gedurende de looptijd van de campagne 30% subsidie op deze scan aan haar deelnemers. Hiertoe is een maximum aan subsidie per jaar vastgesteld.

Voor meer informatie over de QuickScan en voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Ewout Brehm van het Buro voor Fysieke Arbeid via info@bvfa.nl en 0413-477703.  U kunt ook via onderstaand contact formulier informatie of een quickscan aanvragen 

Kijk voor meer informatie over Handel Groeit op hun website: www.handelgroeit.nl/quickscan

Shares