Sport en coaching zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er is overdracht van techniek en tactiek, met als doel de prestaties te verbeteren. In het magazijn is dit helaas nog niet altijd het geval. Dat is erg jammer want de mogelijkheden om verbeteringen te realiseren zijn enorm. Ewout Brehm van Buro Fysieke Arbeid vertelt hoe.

Het blijft vreemd dat we nagenoeg nooit stilstaan bij de bewegingen die we in ons werk uitvoeren, soms wel 8 uur per dag en misschien wel 40 jaar lang. Waarom zoeken we niet voortdurend naar de meest ideale wijze om fysiek werk te doen? Waarom is het geen gewoonte om dit aan elkaar over te dragen en te coachen?

Wel druk met sport
Dit is des te vreemder als we beseffen dat we wel erg druk zijn met bewegingen die we misschien één keer in de week voor ons plezier doen in de sfeer van sport. We volgen weken lang cursussen om vervolgens kleine witte balletjes in zandbakken te slaan. We investeren stevig in schoenen, rackets en trainingen om een keer per jaar te schitteren op een tennistoernooi.

Coaching van arbeidsmotoriek op de werkvloer is niet vanzelfsprekend. Toch levert het, net als in de sport, positieve resultaten op; medewerkers worden zich meer bewust van fysieke belasting, kunnen de fysieke belasting verminderen en het gevoel van vakmanschap wordt verbeterd.

Coaching mooiste wat er is
Coaches zijn medewerkers die het werk erg goed beheersen en het leuk vinden om (nieuwe) collega’s te helpen om het werk makkelijker te maken. Coachen in de arbeidsituatie is namelijk niet gemakkelijk en vereist veel oefening. Maar wanneer je als coach de 7 kenmerken van goede coaching beheerst is de kans op succesvolle verbeteringen bij medewerkers vergroot en is coaching het mooiste wat er is.

Bron: Zeven kenmerken van goede coaching in het magazijn

Shares