Referenties

Klanten over hun ervaringen met Buro Voor Fysieke Arbeid

De coach als kracht bij Gouda Vuurvast Services

Gouda vuurvast services zet oudere werknemers in als coach

De coach als kracht

Bij Gouda vuurvast services geven oudere werknemers aanwijzingen aan hun collega’s hoe ze beter kunnen omgaan met de zware fysieke belasting in hun beroep. ‘Iedereen is er enthousiast over.’

De medewerkers van Gouda vuurvast services doen risicovol werk. Ze bevestigen en onderhouden vuurvast materiaal in verbrandingsovens, raffinaderijen en elektriciteitscentrales. De opdrachtgevers van het bedrijf stellen hoge eisen aan de veiligheid van de werknemers. Met het veiligheidsbesef in deze sector zit het wel snor, meent directeur Arie van Vliet. Dat is niet zo als het gaat om de omgang met de fysieke belasting. Die komt vaak op de tweede plaats. Omdat er minder harde eisen aan gesteld wordt, maar ook omdat de schade niet meteen zichtbaar is.

Gezond met pensioen

“Het is niet zo dat we kampen met groot verzuim door fysieke belasting”, zegt Van Vliet. Toch ondervinden de medewerkers in dit beroep wel lichamelijke schade op de lange termijn. In verbrandingsovens bijvoorbeeld vindt de sloop van stenen, het spuiten van beton en het bevestigen van vuurvaste stenen plaats op plekken waar geen daglicht is, waar het – mede door de beschermende kleding – warm is en waar weinig ruimte is. “Door deze ‘gedwongen’ manier van werken ontstaan er nogal eens sluimerende blessures”, zegt Van Vliet. “Op het moment zelf denken werknemers vaak: het gaat wel. Maar na tien jaar komen ze erachter dat ze hun lichaam op de verkeerde manier hebben belast.”

De groep medewerkers van rond de 50 vormen het levende bewijs van wat er kan gebeuren als je niet goed omgaat met die fysieke belasting. “Sommige kunnen hun arm niet optillen wegens schouderblessures. Verschillende mensen zitten thuis met een nekhernia.” Ernstige klachten die je kunt voorkomen door op jonge leeftijd anders te werken. “Zodat je gezond je pensioen ingaat.”

Gouden vondst
foto%20goede%20praktijken(1)

De directie van Gouda vuurvast services nam het Buro Voor Fysieke Arbeid (BVFA) in de arm om een strategie te ontwikkelen die zoden aan de dijk zet. Het Buro kwam met een idee dat perfect past bij het bedrijf en zijn werknemers: zet oudere werknemers die nog wel werken, maar wel al fysieke klachten hebben, in om jongere collega’s te coachen op de werkvloer. Zo gezegd, zo gedaan. Van Vliet: “Dat gaat heel ontspannen. Tijdens het schaften, als de groep een boterhammetje eten, zegt zo’n oudere werknemer tegen zijn collega: ‘Dit doe je niet goed. Daardoor krijg je last van je rug of schouders. Als je het nu eens op deze manier aanpakt, kun je die klachten voorkomen’.”

Het bleek een gouden vondst. Werknemers in deze sector veranderen hun gedrag niet zo gemakkelijk, weet Van Vliet: “Ze zeggen: ik doe het al 20 jaar zo, waarom zou ik het nu anders doen.” De oudere collega’s helpen ze wel over de streep. Ze zijn het levende bewijs van wat er mis kan gaan. Naar hen wordt geluisterd. “Er loopt geen coach of trainer rond met een opgestoken vingertje. Maar een collega die recht van spreken heeft.” Dit zijn bovendien vaak senioren en mensen die opgeklommen zijn tot leidinggevende. Van Vliet: “Bij workshops zijn mensen vaak enthousiast, maar de informatie blijft niet hangen. Twee maanden later doen ze nog steeds hetzelfde. Op zo’n manier beklijft het wel.”

Groot enthousiasme

Voordat het project van start ging werd samen met managers, leidinggevende en werknemers gekeken naar het onderhoudsproces en wat er aan technische aanpassingen mogelijk waren om het werk fysiek te verlichten. Daarna zijn er verschillende praktische aanpassingen gedaan. Zo is bijvoorbeeld de Balancer ontwikkelt: een veerconstructie die ervoor zorgt dat medewerkers in kleine ruimtes hun sloophamer kunnen vasthouden, zonder daarbij hun elleboog of schouder te belasten. Wat betreft het effect van coaching is Van Vliet realistisch. “De daadwerkelijke vermindering van fysieke belasting is natuurlijk pas over tien a vijftien jaar te meten.” Maar hij ziet al wel een ‘groot enthousiasme’ onder de medewerkers. “Er wordt over gesproken. Ze zijn zich meer bewust van de problemen en wat ze eraan kunnen doen.”

Tip: “Zorg dat je de aanpak afstemt op de manier van werken in het betreffende bedrijf. Verval niet in algemene workshops waardoor werknemers het gevoel hebben dat de informatie niet op hen van toepassing is.”

Wilt u meer weten?
Bel Ewout Brehm (0413-477703)
of mail hem uw vraag.

Shares