Referenties

Klanten over hun ervaringen met Buro Voor Fysieke Arbeid

SEW-Eurodrive: thuis in de wereld van beweging!

Persoonlijke ontwikkeling van medewerkers, opleiding en training staan hoog in het vaandel bij SEW-Eurodrive. Ton Verschuren, directeur SEW-Eurodrive, geeft aan dat investeren in medewerkers enorm belangrijk is. “Opleiden is mensen flexibel houden. Dat hebben wij in ons bedrijf hard nodig. Het werk, de techniek, de producten en de vraag van klanten veranderen namelijk heel snel. We willen dat medewerkers toegevoegde waarde blijven leveren.”

Stilstaan bij bewegen

In het najaar van 2014 en voorjaar van 2015 was er weer volop dynamiek bij SEW-Eurodrive. Deze keer werd er uitgebreid aandacht besteed aan de manier waarop de medewerkers tijdens het uitvoeren van hun werk bewegen. Aandacht dus voor fysieke belasting en samen op zoek gaan naar verbeteringen. Het project is uitgevoerd in samenwerking met Buro voor Fysieke Arbeid.

Op de locatie van SEW-Eurodrive in Rotterdam doen medewerkers veel fysiek werk. Zij werken met zware producten en doen dat regelmatig in onhandige posities. Natuurlijk zijn er veel hulpmiddelen, maar daarmee is de fysieke belasting niet meteen verdwenen. Tijd dus om het bewegen eens goed onder de loep te nemen.

Alle medewerkers deden mee aan de eerste sessie, een workshop van 1,5 uur. Hierin werden de belangrijkste factoren besproken die zorgen voor fysieke belasting. In het theoretische deel leerden de medewerkers over een aantal eenvoudige principes die kunnen helpen om bewegen makkelijker en minder fysiek belastend te maken:

· Stevig staan en goede balans bij uitvoeren van werkzaamheden

· Symmetrisch werken en recht voor het werk gaan staan

· Lasten dichtbij het lichaam oppakken en dragen

· Gewrichten op juiste manier gebruiken en belasten

SEW%20foto%202

“Allemaal logisch”, riepen de deelnemers. Maar in het praktijkgedeelte viel het toch tegen. “Sta ik weer op één been”, “sta ik er toch weer niet goed voor”, “waarom is dit zo moeilijk?”

Tijdens de praktijkoefeningen werden goede voorbeelden afgewisseld met belastende bewegingen. Het werd hierdoor snel duidelijk dat hele simpele veranderingen in het bewegen al veel effect hebben op de hoeveelheid kracht die de handeling kost.

De tweede sessie in januari was een vervolg op de eerste sessie. De training bestond uit 2 avonden van 3 uur. Zeven medewerkers hadden zich aangemeld voor deze verdiepingscursus en kregen training over de wijze waarop fysieke belasting verminderd kan worden en verbeteringen op werkplekken doorgevoerd kunnen worden.

SEW%20foto%204De deelnemers leerden kijken naar diverse werkzaamheden en zagen dat verbeteringen op deze werkplekken altijd op drie niveaus kunnen plaatsvinden: op het gebied van de manier van bewegen (techniek), op het gebied van slim werken (tactiek) en op het gebied van strategie, zoals een aanpassing op de werkplek zelf. De medewerkers gingen na de les met een opdracht aan de slag om op de eigen werkplek een werkplekanalyse uit te voeren.

Inde tweede bijeenkomst kwamen de medewerkers enthousiast weer binnen. De eerste verbetering was reeds doorgevoerd. En er waren al andere ideeën besproken. Alle ideeën zijn in de tweede bijeenkomst besproken met de groep en de verschillende werkplekken van de deelnemers zijn doorgelicht. Aan het eind van de bijeenkomst gaven de deelnemers aan dat ze zelfstandig verder konden met de analyse van hun werkplek.

De training had dus al mooie resultaten: de medewerkers waren enthousiast en een aantal werkplekken waren reeds verbeterd. Daarnaast hadden de medewerkers opeens veel meer ideeën om andere werkprocessen ook te bekijken vanuit een ander perspectief. Dit enthousiasme van medewerkers is ook waar Ton Verschuren veel belang aan hecht:” De medewerkers doen nieuwe kennis op en leren nieuwe vaardigheden die ze hier op het werk of thuis kunnen gebruiken.

SEW%20foto%203De medewerkers zijn daardoor enthousiast en flexibel. Dan is het toch niet vreemd dat we daarin graag investeren!

Angelique bevestigt deze visie. Angelique werkt al 17 jaar bij SEW als monteur op de assemblageafdeling: “Als je niet in jezelf investeert, dan blijf je achter. En dat wil ik voor mezelf niet”.

Wilt u meer weten?
Bel Ewout Brehm (0413-477703)
of mail hem uw vraag.

Shares