Subsidies

Vanuit verschillende sectoren of scholingsfondsen komen trainingen of opleidingen van Buro voor Fysieke Arbeid in aanmerking voor subsidie:

ESF Subsidie Duurzame Inzetbaarheid 2018 – 2019:

In april 2019 is er de laatste mogelijkheid voor bedrijven en instellingen gericht om subsidie op duurzame inzetbaarheid aan te vragen. Bedrijven die investeren in duurzame inzetbaarheid kunnen 50 euro per uur subsidie ontvangen met een maximum subsidie bedrag van 12.500,- euro. De aanvraag periode loopt van 8 april 2019 – 12 april 2019.

Afgelopen jaren heeft Buro voor Fysieke Arbeid met succes meerdere bedrijven hiermee kunnen ondersteunen. Als voorbeeld een aantal verslagen van projecten bij CEVA Logistics, HAK, VDL Containersystemen, Hago Zorg en Coöperatie Dela

Met deze subsidie kunt u tussen de 120 en 250 uur gebruik maken van advies en ondersteuning van Buro voor Fysieke Arbeid, met een korting van 50 euro per uur. We kunnen uw organisatie o.a. ondersteunen met:

  • Onderzoek naar de fysieke belasting in uw organisatie.
  • Inrichten van een structuur in de organisatie waarbij duurzame inzetbaarheid onderwerp van gesprek wordt.
  • Leidinggevenden ondersteunen om een coachende rol gericht op het verminderen van fysieke belasting in te vullen.
  • Het creëren van een cultuur waarbij aandacht voor fysieke belasting en verbeteringen vanzelfsprekend is.
  • Inrichten van een beleid en visie rondom leefstijl en persoonlijke ontwikkeling en het creëren van een cultuur rondom deze thema’s in de organisatie.
  • Inzetten van een professionaliseringstraject gericht op het vakmanschap van de medewerkers.
  • Inrichten van een borgingsstructuur waarbij op langere termijn aandacht voor fysieke belasting gewaarborgd is.

Samen met onze partner Wecreate kunt u deze subsidie eenvoudig aanvragen. Tegen een vergoeding van 625,- euro verzorgen zij de volledige aanvraag voor u. Nagenoeg alle aanvragen die zij eerder gedaan hebben worden toegewezen. Ook de administratieve afwikkeling verzorgen zij voor 625,-. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de aanvraag en afhandeling zelf te verzorgen.

In het voorjaar van 2019 (8 april – 12 april 2019) is het laatste aanvraag tijdvak beschikbaar. U kunt slechts tijdens een van de drie periodes (2018/2019) een aanvraag doen

Wilt u meer weten over deze subsidie en de mogelijkheden onderzoeken, neem dan vrijblijvend contact met op met Ewout Brehm, 0413 477703 of via info@bvfa.nl.

GF Groothandelsfonds:
Het Groente en Fruit Groothandelsfonds geeft 50% vergoeding voor medewerkers die onderstaande trainingen of opleidingen volgen:

Sector Transport en Logistiek:
De Sector Transport en Logistiek heeft een thema gerelateerde subsidie Veiligheid vrijgegeven. Bedrijven die een S.O.O.B. bijdrage afdragen ontvangen € 100,- subsidie per persoon.

Glastuinbouw en Hoveniers
Voor de agrarische en groene sector worden trainingen gericht op Arbeidsomstandigheden (preventie en verzuim) via Colland met 50% vergoed.
Levensmiddelen industrie
In samenwerking met de SOL kunnen bedrijven die met Duurzame inzetbaarheid, gezondheid, veiligheid of fysieke belasting aan de slag willen de komende twee jaar (tot eind 2019) gebruik maken van een subsidie van 38%.  Zie ook deze link
Heeft u meer vragen over deze of andere subsidies neem contact met ons op of vul onderstaand formulier in.

 

 

Shares