Training arbeidsmotoriek

Goed leren tillen, bewegen en jezelf belasten

Training Arbeidsmotoriek

Voor veel beroepen is fysieke belasting tijdens het werk heel gewoon en dat zal zo blijven. Chauffeurs, magazijnmedewerkers, productiemedewerkers, monteurs, bouwvakkers en medewerkers in de zorg hebben hier mee te maken.

Voor al deze beroepsgroepen hebben wij bewegingstechnieken ontwikkeld die het werk minder belastend maken. Net als in de sport zorgen deze technieken ervoor dat je minder belastend, slimmer en efficiënter je bewegingen uitvoert.  Met behulp van medewerkers uit de praktijk zijn deze getest zodat zij passen in het werk. Net iets meer dus dan alleen een tiltraining. In de opleiding ‘Professionele Arbeidsmotoriek’ leren medewerkers deze technieken gebruiken in de dagelijkse praktijk.

Training Arbeidsmotoriek in het kort:

Deelnemers aan de training arbeidsmotoriek zijn in staat hun werkzaamheden uit te voeren met een lagere arbeidsbelasting dan voorheen. Ze leren bewegingstechnieken toe te passen en zijn in staat hun werkplek zo in te richten dat ze slimmer, efficiënter en minder belastend kunnen werken.
Deze opleiding is geschikt voor alle vormen van fysieke arbeid. Bijvoorbeeld:

 • orderverzamelaars,
 • productiemedewerkers,
 • bouwvakkers,
 • chauffeurs,
 • en medewerkers in de zorg, technische dienst, catering en facilitaire dienst.
Er zijn 2 groepsbijeenkomsten. In de eerste groepsbijeenkomst (3,5 uur) wordt op een interactieve en boeiende wijze de basistheorie m.b.t. fysieke belasting besproken en duidelijk gemaakt. Aan de hand van praktische voorbeelden wordt geleerd naar fysieke belasting te kijken en verbeteringen te bedenken.

Er volgen twee kortere bijeenkomsten van 2 uur waarin de bewegingstechnieken praktisch worden getraind. Na deze training volgt een periode van coaching. Gedurende enkele weken wordt de deelnemer in de praktijk gecoacht. De coach (kan een interne coach zijn of een Trainer van Buro voor Fysieke Arbeid) bezoekt de deelnemer 1x per week en traint de toepassing van de technieken in de praktijk. Dit heeft geen effect op de werkzaamheden en duurt ongeveer 20-30 minuten. Het traject wordt afgerond met een praktijkexamen.

Traject:

De opleiding wordt verzorgd in groepen van 6 tot 8 personen en heeft een doorloop tijd van gemiddeld 2 maanden. Na afloop ontvangen de deelenemer een certificaat ‘Training Arbeidsmotoriek’.

Kosten:

Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen we een passende offerte opstellen.

Meer informatie training arbeidsmotoriek

Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u terug.

Waarom Buro voor Fysieke Arbeid:

 • Ruim 30 jaar praktische ervaring.
 • Onze trainers kennen de inhoud van het werk en spreken de taal van de werkvloer.
 • Bewezen methodiek afkomstig uit de wereld van de topsport.
Vragen over training Arbeidsmotoriek?

Bel Ewout Brehm (0413-477703)
of mail ons uw vraag.

BVFA trainde al onze medewerkers in verstandig bewegen. Op die manier nemen wij onze verantwoordelijkheid voor risico’s die niet met andere hulpmiddelen weg te nemen zijn.
Iris Hakvoort

P&O manager, Stegeman

Ook interessant
 • Opleiding Coach Fysieke Arbeid
 • Workshop Fysiek Gezond
 • Professionele Arbeidsmotoriek
Shares