Verzuim

Preventie en hulp bij re-integratie

Verzuim, hoe ga je daar goed mee om?

In organisaties waar veel fysiek werk wordt uitgevoerd is er een verhoogd risico op fysieke klachten bij deze medewerkers. Op de vraag “is voorkomen beter dan genezen?” is het antwoord niet moeilijk te geven: Natuurlijkǃ Een goede training van de medewerkers leidt tot minder verzuim en een positievere beleving van het werk. Helaas is dat geen garantie voor het uitblijven van fysieke klachten. Als zich dan toch nog klachten voordoen, wat dan?

Re-integratie na langdurig ziekteverzuim

 

Hoe zorgt u ervoor dat de re-integratie van medewerkers met fysieke klachten succesvol verloopt? Door het herstelproces strak te programmeren met oefening en training en begeleiding vanuit de thuissituatie tot op de werkplek. Wij noemen dat ‘Arbeidsgerichte Herstelbegeleiding’. Al sinds 1988 passen wij deze methode succesvol toe bij diverse bedrijven. Het is een vertaling van de herstelbegeleiding in de topsport naar het bedrijfsleven.

Hoe voert u een goed verzuimgesprek? Leer het in onze training Verzuimgesprek voor leidinggevenden.

Bekijk hieronder ons aanbod

Arbeidsgerichte herstelbegeleiding

Bewezen methode waarmee geblesseerde medewerkers goed herstellen en die terugval voorkomt.

Bekijk Arbeidsgerichte Herstelbegeleiding

Werkplekonderzoek beeldschermwerk

Werkplekonderzoek beeldschermwerk

Individuele instructie gericht op de werkplek-inrichting. De medewerker krijgt kennis en inzicht in fysieke belasting bij beeldschermwerk.

Bekijk Werkplekonderzoek bij beeldschermwerk

Nascholing voor fysiotherapeuten

Begeleidt u patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat die fysiek werk verrichten? Dit vraagt om een speciale aanpak. In deze training maakt u kennis met de basiselementen van arbeidsgerichte herstelbegeleiding.

Bekijk de training

Training verzuimgesprekken voor leidinggevenden

Uit onderzoek blijkt dat een goede begeleiding van de zieke medewerker helpt het verzuim te verminderen. De leidinggevende is hiervoor de meest aangewezen persoon. Een goed verzuimgesprek is de basis van deze begeleiding.

Bekijk de training

Wilt u meer weten?
Bel Piet Jan Alferink (0413-477703)
of mail hem uw vraag.

Buro voor Fysieke Arbeid werkt o.a. voor:

 

logo's arbeidsgerichte HB

Shares