Werkplekonderzoek Beeldschermwerk

Individuele coaching op werkplekinrichting

Werkplekonderzoek Beeldschermwerk

Krijgt uw medewerker een nieuwe werkplek of heeft uw medewerker beginnende KANS* (RSI*) klachten, dan is het zinvol om een instructie te geven gericht op de werkplekinrichting. Door de medewerker zelf kennis en inzicht te geven in fysieke belasting bij beeldschermwerk kan hij/zij de werkhouding direct aanpassen. Daarbij is het inrichten van de werkplek en het instellen van de stoel, bureau en pc een belangrijke basisvaardigheid die wordt aangeleerd.

*KANS = Klachten aan de Arm, Nek of Schouder.
*RSI = Repetive Strain Injury

Werkplekonderzoek en individuele coaching:

Deelnemers kunnen na het werkplekonderzoek en de individuele coaching zelf hun stoel instellen en hun houding aanpassen zodat de fysieke belasting tijdens het werk aanzienlijk verlaagd wordt. Het verminderen van de fysieke belasting door het inregelen van een goede werkplek heeft als bijkomstige doelen om bijvoorbeeld KANS/RSI klachten te verminderen en ziekteverzuim door lichamelijke klachten vanwege beeldschermwerk te voorkomen.
Coaching in het verbeteren van de werkplekinrichting is geschikt voor het preventief trainen van beeldschermwerkers ter voorkoming lichamelijke klachten of die beginnende RSI of KANS klachten hebben. De individuele coaching voor een betere werkplekinrichting is ook geschikt voor nieuwe medewerkers of medewerkers met een nieuwe werkplek binnen uw organisatie.
De medewerkers kunnen op individuele basis worden aangemeld. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor persoonlijke begeleiding op locatie. Gedurende 60 minuten krijgt de medewerker uitleg over het ontstaan van fysieke belasting en tips om de belasting tijdens het werk te verlagen. Ook wordt de werkplek samen met de medewerker op de juiste manier ingesteld. Wanneer er vergevorderde klachten worden gesignaleerd zal dit worden opgemerkt en zal er een advies komen voor herstelbegeleiding.

Traject:

De medewerker ontvangt een leerboekje met alle werkplek achtergronden en beeldschermwerktips omtrent de fysieke belasting en beeldschermwerk.

Bij iedere coaching wordt een kort verslag gemaakt met daarin de aanbevelingen en aanpassingen in de werkhouding/werkplek voor de medewerker. Dit verslag wordt gestuurd naar de direct leidinggevende of HRM adviseur.

Kosten:

Op verzoek maken wij een offerte op maat. Wanneer er meerdere begeleidingen georganiseerd worden op eenzelfde dag en eenzelfde locatie zullen de kosten lager zijn.

Wilt u meer info over het werkplekonderzoek beeldschermwerk? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug.

Waarom Buro Voor Fysieke Arbeid:

  • Ruim 30 jaar praktische ervaring.
  • Onze trainers kennen de inhoud van het werk en spreken de taal van de werkvloer.
  • Bewezen methodiek afkomstig uit de wereld van de topsport.
Wilt u meer weten?
Bel Ewout Brehm (0413-477703)
of mail hem uw vraag.

Shares