0413-477703

info@bvfa.nl    Nieuwsbrief

Op Voorsprong

Samen zijn we verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een inclusieve arbeidsorganisatie is in staat om mensen met arbeidsbeperkingen op te nemen en duurzaam in dienst te houden. Op Voorsprong is een product speciaal gemaakt voor mensen die extra aandacht en ondersteuning nodig hebben bij het vinden en uitvoeren van werk. Vaak staan deze mensen bij vacatures al op achterstand omdat een nieuwe werkovereenkomst betekent dat de werkgever ‘extra’ aanpassingen zal moeten doen of dat er meer begeleiding nodig zal zijn.

 

Het begeleidingstraject ‘Op Voorsprong’ is gericht om de ‘achterstand’ om te buigen in een voorsprong. Een trainer van Buro voor Fysieke Arbeid zal de werkzoekende begeleiden in het werk. De begeleiding is gericht op de uitvoering van het werk zelf. De inhoud van het werk biedt immers veel mogelijkheden om een duurzame relatie met het werk en de nieuwe werkgever op te bouwen. 


Aan de slag!

Het op voorsprong traject is een individueel traject. De begeleiding wordt volledig verzorgd op de werkplek van de medewerker tijdens de uitvoering van het werk. Traject duurt maximaal 12 weken.

 

Algemene uitgangspunten

Het traject wordt op maat ingericht. Tijdens de coaching op de werkvloer staan de handelingen uit het werk centraal. Belangrijk is dat er voldoende mogelijkheden zijn om het werk stil te leggen voor uitleg, voorbeelden en training van vaardigheden. De begeleiding kan pas starten als de medewerker zelf redelijk bekend is met het werk en gewend is aan de nieuwe werkomgeving.


De begeleiding zal bestaan uit de volgende 5 onderdelen.

  • Intake

    De trainer heeft een kort intakegesprek met de medewerker op de werkvloer. In het gesprek maken we nader kennis met elkaar en wordt o.a. de motivatie besproken. Resultaat van deze korte intake is dat er commitment is voor het aangaan van de begeleiding.

  • Begeleiding op de werkvloer

    De coaching wordt gestart met de theorie over fysieke belasting en hoe de medewerker in het werk de belasting kan verminderen. Er wordt heel veel geoefend en de nadruk ligt op het voelen van de verschillende houdingen. 


    Tijdens de coaching gaan we uitgebreid in op de houding en de tactiek van het werk. 

    • Voetenwerk, voetplaatsing en stabiele uitgangshouding
    • Symmetrie, werken vanuit de middenlijn en balans
    • Hefboomwerking en dichtbij het lichaam werken
    • Inrichting werkplek en gebruik van hulpmiddelen
    • Volgorde handelingen en afwisseling in het werk

    Er wordt geoefend met handelingen uit het werk. Tijdens de coaching wordt telkens een relatie gelegd met de eisen die aan het werk gesteld zijn op het gebied van veilig werken, kwaliteit leveren en efficiëntie. 


    In de uitvoering krijgt de medewerker directe feedback op de manier van bewegen en geeft de trainer voorbeelden van goede bewegingstechnieken. De medewerker krijgt na de eerste sessie een opdracht om zelfstandig verder te oefenen. Het is belangrijk dat hier ook gelegenheid voor is. In het 2e begeleidingsmoment komt de trainer terug op de opdracht en wordt een volgende stap in de training gezet. Aan het eind van de coaching is er een opdracht voor het laatste borgingsmoment. 

  • Gesprek met werkgever / leidinggevende

    De trainer stemt met de werkgever af over de inhoud, de doelen en de organisatie van de begeleiding. 

  • Borging

    Na ca. 10 weken komt de trainer nog een keer terug voor een laatste                  begeleidingsmoment. Alle geleerde kennis en vaardigheden worden getoetst en eventueel bijgeschoold. Tijdens dit moment is de medewerker aan het werk. 

  • Evaluatie

    De trainer schrijft een kort procesverslag voor de werkgever, werknemer en opdrachtgever. Hierin is de vooruitgang beschreven en de andachtspunten 

    voor verdere ontwikkeling.

    Wilt u meer weten?
    Bel Ewout Brehm (0413-477703)
    of 
    mail hem uw vraag.

    Meer informatie

    Contact Us

    Andere bezoekers van deze pagina bekeken ook

    Share by: