Leefstijl

Een goede werkgever investeert in een gezonde leefstijl van zijn mensen

Leefstijl en persoonlijke ontwikkeling

Of het nu gaat om lichamelijke klachten of een ongezonde leefstijl, Buro voor Fysieke Arbeid heeft vanuit haar jarenlange ervaring een antwoord hierop. Wij helpen u graag met het creëren van een cultuur waarbij het gewoon is om aandacht te hebben voor leefstijl en persoonlijke ontwikkeling. Dit is een van de belangrijkste aandachtsgebieden voor de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

Bemoeien of stimuleren?

De thema’s leefstijl en persoonlijke ontwikkeling zijn complexe thema’s in een bedrijfsorganisatie. De doelgroep die fysiek werk uitvoert zal zelf niet zo snel aan de slag gaan met deze thema’s.  Wanneer je over voeding of bewegen begint,  krijg je het verwijt dat je je niet met de privé situatie mag bemoeien. En wanneer je samen na wilt denken over de inzetbaarheid in de toekomst wordt er snel gezegd dat het de verantwoordelijkheid van de baas is. Hoe kan je je medewerkers stimuleren om vanuit een gezamenlijk belang naar de toekomst te kijken?

Structureel beleid vanuit een heldere visie

Buro voor Fysieke Arbeid heeft een aanpak ontwikkeld die bedrijven helpt om deze problematiek vanuit een heldere visie, op een gestructureerde manier aan te pakken. Met een goed getrainde werkgroep vanuit alle lagen van het bedrijf wordt een passend plan uitgewerkt. Deze werkgroep bedenkt prikkels om de thema’s bespreekbaar te maken binnen uw bedrijf. Samen met de direct leidinggevenden  wordt leefstijl en persoonlijke ontwikkeling onderwerp van gesprek gemaakt.

Wilt u graag starten of meer informatie?

Vul onderstaande formulier in.

11 + 13 =

In ons privacyverklaring kunt u lezen hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

FysiekGezond

FysiekGezond is het moderne programma waarin wij medewerkers kennis laten maken met de vormen van een gezonde leefstijl en het daadwerkelijk leren om de ongezonde leefstijl te doorbreken. Dit heeft als doel dat de medewerker zelf gemotiveerd wordt om gezonder te gaan leven. En dat komt ten goede aan de werkeffectiviteit op de werkvloer.

Bekijk de workshop FysiekGezond

Gezonder werken kan ook in
uw organisatie
Wilt u meer weten?
Bel Ewout Brehm (0413-477703)
of mail ons uw vraag.

Shares