Om snel en efficiënt een beeld te krijgen van de fysieke belasting op de werkplek(ken) kunnen wij voor u een werkplekonderzoek uitvoeren. We analyseren het werkproces en de werkinrichting en geven aanbevelingen om de belasting te verminderen.
Het onderzoek is uitermate geschikt om een vervolg te geven aan een uitgevoerde Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en geeft richting aan het opstellen van een plan van aanpak.
Wanneer het onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van een verdiepende RI&E fysieke belasting zal volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit artikel 5.3b de fysieke belasting worden beoordeeld op de volgende 4 aspecten:
Door middel van videobeelden, interviews met medewerkers, leidinggevenden en andere betrokkenen maken wij een werkplekanalyse van de fysieke belasting in uw organisatie. Verbeteringen op de werkplek zijn er altijd, maar waar zijn ze te behalen in uw organisatie? Wat zijn quick-wins op de werkvloer? En wat kan gedaan worden op de langere termijn? Moet u medewerkers opleiden of werkplekken aanpassen? Is vakmanschap belangrijk of gaat het om werkcultuurverandering? Hierbij wordt er ook gekeken naar de grondoorzaken ofwel de basisrisicofactoren.
Door dit werkplekonderzoek krijgt u een advies op maat om verbeteringen in uw organisatie door te voeren.
Op basis van een werkplekonderzoek kunt u onder andere het volgende bereiken:
Na het uitvoeren van het werkplekonderzoek ontvangt u een helder rapport met daarin de aanbevelingen en verbetermogelijkheden voor uw organisatie en haar werkplekken. Deze verbetermogelijkheden sluiten aan bij de TOP strategie. Dit zijn verbeteringen op:
Denk hierbij aan adviezen die kunnen variëren van werkplekaanpassingen, afwisseling en roulatie, het aanschaffen van werkplek hulpmiddelen, tot het trainen en opleiden van uw medewerkers. Voor alle adviezen geldt dat ze aansluiten bij de werkplekpraktijk van de werkzaamheden.